budapest yoga

az ősi gyógyszer

2015. november 20. 15:49 - budapestyoga

nagyon sokat hallani manapság a szuperfúdokról. menő dolog lett mindenféle olyasmit enni, mint az açaí meg a maca meg hasonlók. és amúgy igen, bevallom. én is bírom az ilyesmit. minden szuperfúdot igyekszem, ha más nem, de legalább egyszer kipróbálni. és ami bejön, azt valahogy be is építem az étkezésembe.

a baj csak az, hogy amire egyszer kikiálltják, hogy szuper, annak az ára is az (többnyire). az ember meg ezt megszokja. mert ugyebár baromira növeli a hatóerejét valaminek, ha aranyáron adják... aztán elfelejtjük, hogy nem csak az aztékoknál nőnek szuper dolgok. a saját kertünkben is. na ilyen a mák is.

a szerelmem mesélte, hogy régen mézzel nyomta a mákot. mert az gyógyszer. utána olvastunk, és tényleg. ősi görög gyógyszer. méz és mák. ennyi.

mert a mák szuper csontritkulás megelőzésére, tele van mindenféle b vitaminokkal (egy/öt/hat/hét), van benne foszfor és kálium és kalcium és magnézium (utolsó kettő egy szuperkombó), meg az összes esszenciális aminosav. és persze megnyugtat. ehhez még ráadásul hozzáadódik minden, ami a virágmézben van (mi azt használtunk): rengeteg aminosav, vitamin és ásványi anyag.

abszolút hazai alapanyagokból, minden elérhető és megfizethető. és tele van szuperekkel. nem is kell más...

mezmak.jpg

{mézes mák//mákos méz}

elkészítési idő: 3 perc

#mit

egy rész darált mák

egy rész virágméz

#hogyan

egy szép, tiszta kis üveg felébe mákot szórok. a másik felébe meg belekanalazom a mézet. egy hosszú, vékony kanál nyelével összekeverem. és kész is. azonnal isteni. másnapra meg még istenibb. napi egy kiskanálnyi belőle, és nem is kell más gyógyszer. meg édesség se amúgy...

Szólj hozzá!
Címkék: élet finom

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr878082978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása