budapest yoga

szálamba-sírsászana kettő/kartámaszos fejenállás kettő

2017. október 15. 16:16 - budapestyoga

#projektiyengar hetvenhat

bpy_salamba2.JPG

érdekes az elme. folyamatosan komplex teóriákat gyárt arról, hogy az életnek hogyan kellene működnie. hogy mi a jó döntés, hogy mi helyes válasz, a megfelelő módszer az életre. az elme eldönti, a testednek, az életednek, a szívednek hogyan kellene működnie, és ha valami nem úgy megy, elveszettnek érzed magad vagy kételkedni kezdesz a dolgok valódiságában.

pedig nincs helyes ászana. csak ászana van. te meg belesimítod magad minden nap, ha megy, ha nem. idővel a tested utóléri az elméd elvárásait. nincs helyes döntés se. csak döntés van. az életed meg belesimul, mint a tested az ászanába. nincs helyes út. csak élet van. létezés a pillanatban, önmagadban.

nem minden rossz attól, hogy nem fáj. attól, hogy nem bonyolult. mert az igazán fontos dolgok egyszerûek: nevetni, sírni, csodálkozni, táncolni, szeretni.

#szeretjük, mert

  • erősíti a test minden izmát
  • felfrissíti az idegrendszert
  • javítja az egyensúlyt

#hogyan

vállszéles távolságban leteszem a tenyereim a talajra. a két karom párhuzamos, a könyököm pontosan a csuklóm fölé kerül. a teljes tenyerem a talajra simítom, lazán széttárva az ujjaim. a fejem búbját egy képzeletbeli nagyjából egyenlő oldalú háromszög tetejénél teszem le a talajra.

a nyakam hosszú, a vállam távolítom a fülemtől. beszippantom a köldököm, a medencém picit billentem hátrafelé, kinyújtom a derekam. ezzel is egyenesítve az egész testem. a teljes talpammal nyújtózom fölfelé.

#fontos

a vállam nagyon erősen távolítom a fülemtől, mert amint beesik, a nyak/gerinc azonnal fájni kezd és meg is sérülhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr4512640401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása