budapest yoga

zöld tára

2018. április 07. 15:29 - budapestyoga

img_2530.JPG

úgy mondják, született egy hercegnő az univerzum egy másik pontján millió évekkel ezelőtt, akibe beléköltözött a megvilágosodás szelleme. eonokon át végzett felajánlásokat saját világa buddhájának, melynek eredményeképpen különleges útmutatásokat kapott tőle.
 
néhány szerzetes meglátogatta, és látván elhivatottságát, azt javasolták: imádkozzon azért, hogy férfi testben születhessen újjá. ugyanis a szerzetesek úgy vélték, a női lét nem a megvilágosodás eszköze.
 
a hercegnő azonban ezt visszautasította: hiszen mindegy, milyen alakban születsz, elérheted a nirvánát. aki pedig ezt nem látja, az illúzió ködében létezik csak. megfogadta, hogy innentől minden újjászületéssel nőként lép a szamszára útjára, míg el nem éri a nirvánát.
 
évmilliókon keresztül meditált hát tovább, megszabadítva ezáltal a világ számtalan élőlényét a szenvedéstől. ezt látván pedig a buddha megajándékozta: a hercegnő tárává lényegült át, és innentől az együttérzés és a védelem istennőjeként létezik majd világokon át.
#thefutureisfemale
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr6413815088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása