budapest yoga

ustrászana/tevepóz

2017. november 09. 20:39 - budapestyoga

bpy_ustrasana.JPG

hogy mindig arra vágysz, ahol épp nem vagy. hogy ha erős vagy, puha lennél. ha puha vagy, erőre vágysz. folyton mászol lentről felfelé, aztán fentről meg lefelé... hogy ha majd odaérsz, ott jó lesz, ott jobb lesz. ott teljes leszel. de a vágy sosem lesz tele.

nem a vágyakért kell mászni. hanem a tapasztalásért. hogy megéld. a fennt és a lennt. meg az utat is. hogy megéld a körforgást. hogy láthasd a hegytetőről a völgyet, a völgyből meg a hegyormot.

#szeretjük, mert

  • nyitja a mellkast és a vállövet
  • nyújtja a test elülső izmait
  • erősíti a derekat és a farizmokat

#hogyan

a lábszáram és a lábfejem csípőszélességben, párhuzamosan fektetem a talajra. a combom merőlegesen tartom, a combizmaim, farizmaim aktívak, a csípőm puhán tolom előrefelé, hogy a combom ne kezdjen hátrafelé dőlni. a derekam nyújtóztatom, hogy a csigolyák ne tolódjanak össze.

a hasam nem szippantom különösebben befelé, de nem is lógatom. annyira igyekszem csak tartani, hogy a derekam ne fájdulhasson meg. egészen mélyről nyitom a mellkasom, szegycsonttal nyújtózom felfelé. a vállam engedem ki oldalra, a lapockáim közelítve. a kezemmel a sarkamba kapaszkodom, a hüvelykujjam kifelé néz.

a nyakam lazán engedem hátrafelé, lógatom a fejem kényelmesen.

#fontos

a feszes comb és farizom nagyon fontos, mert az védi a derekat. a fejet nem muszáj lógatni, ha kényelmetlen, a tarkó legyen hosszú, a nyak a gerinc folytatása, a tekintet fölfelé néz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr5612694171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása