budapest yoga

tudat-tárgyak

2018. január 27. 11:11 - budapestyoga

a meditáció szíve / öt

7fab43ac-0c57-42e9-94cd-731baecd8424.jpeg

a tudat puszta figyelése által megtapasztalhatóvá válik a tudat valódi természete. vagyis annak látod, ami: egy az érzékszerveid irányító rendszer. a tudat a legfontosabb kapocs közted és a világ között. te ezen keresztül rendszerezed magadnak a világot, a világ pedig azt látja, amit a tudatodon keresztül áramoltatsz vissza.

ha megismered a tudatod mechanizmusát, azokat a te tudatodra jellemző alapvető működési szokásokat, amik akkor is folyamatosan, megállás nélkül történnek, amikor te úgymond nem figyelsz, akkor egy egészen érdekes dologot tanulhatsz meg a tudatodról: ami épp a tudatod tárgyává válik, a tudat maga is azzá válik. és ez jelenti a tudat hullámzását.

tudatosítsd azokat a tudat-tárgyakat, amik akadályozzák a tudatod, a tudatosságot. ha például elönt a düh, és csak üvölteni tudnál. ha épp vágyakozol, és semmi másra nem tudsz gondolni egész nap. vagy ha aggódsz valami miatt, és még álmodban is azon kattogsz. ha épp annyira tompa vagy, hogy még felkelni sincsen kedved. vagy ha épp elkap a kétség, és azt is megkérdőjelezed, amiben biztos vagy.

tudatosítsd azokat a tudat-tárgyakat, amik lekötik a tudatod. az anyagi, kézzel fogható dolgokat és formákat: mindenből a szebbett, a jobbat, az épp kisebbet vagy nagyobbat vágyni. a hullámzó érzelmek feldolgozását. ahogy észleled a világot, ahogy befogadsz mindent, ami épp körülvesz. a tudatod képződményeit: azokat a vélt és valós gondolatokat, félelmeket, örömöket és csalódásokat, amiket te teremtesz. és végül magát a tudatot, ahogy önmaga tárgyává válik.

tudatosítsd azokat a tudat-tárgyakat, amik gúzsba kötik a tudatod. a látás: a vonzó és a taszító látvány. a hallás: a kellemes és az irritáló hang. a szaglás: a mámorító és a gyomorforgató illat. az ízlelés: az isteni és a förtelmes íz. a tapintás: a durva és a finom érzetek. és végül a tudat maga: a tudat-tárgyak végeláthatatlan játéka.

majd tudatosítsd azokat a tudat-tárgyakat, amelyek fényt gyújtanak a tudatodban. az éberség, a valóság folyamatos kutatása. a kreatív energia. a lelkesedés és az elragadtatás. a végtelen és kizökkenthetetlen nyugalom állapota, a koncentráltság. majd az a jó értelemben vett egykedvűség, amikor őszintén hiszed és tudod, minden úgy van jól, ahogyan van.

ha megismered a tudatod, megismered önmagad. és megtapasztalhatod, hogy mindened megvan ahhoz, hogy úgy élj, ahogy élni szeretnél. hogy az légy, aki lenni akarsz. aki valójában vagy. mindened megvan, hogy megteremtsd magadnak azt az életet, amiről álmodni szoktál. mindened megvan. és csak rajtad múlik, mit teszel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr9813566651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása