budapest yoga

mi mind kókuszgolyók vagyunk a búra alatt

2015. július 07. 07:19 - budapestyoga

úgy alakult, hogy a szútra vegán bárral mentünk az első samsara jóga fesztiválra. a lehető legjobb helyet kaptuk a kis tipink számára: hátul, a jógafalu kis csücskében, mindig szemben a jógásokkal, a hatalmas zöld mezőkkel és a naplementével. szuper kis helyet raktunk össze: tipi, wolksvagen hippi buszok, befőttes üvegben mécsesek és indiai rongyok szanaszét. imádtam.

szandra zseni ötlete volt a kókuszgolyó a fesztiválra. a legegyszerűbb nyers recept, laktató, hatalmas energiát ad, ami a jógásoknál nem hátrány... meg hát überfinom. iszonyat siker is volt. egyik nap egy srác tizenöt darabot vitt el... arról nem is beszélve, hogy magam is megettem vagy egy milliót belőle. hehe...

az alapreci nagyon egyszerű, három szimpla hozzávaló, és az eredmény hihetetlen. ami meg mégjobb, hogy csak a képzelet szabhat határt a különféle variációknak.

img_2064.JPG

{nyers kókuszgolyó}

kb. húsz darab
előkészületek: 5 perc
hűtési idő: 60 perc, ha kibírod
elkészítési idő: 20 perc

#mit

fél kiló datolya kimagozva

fél kiló kókuszreszelék plusz a beleforgatáshoz

öt evőkanál keserű kakaó

#hogyan

a datolyát turmixgépben pépesítem. ha elég nedves, könnyen fog menni. ha száraz, érdemes előtte beáztatni kicsit forró vízbe. ha van más darálóalkalmatosság, természetesen minden megteszi. a lényeg, hogy egy massza legyen.

hozzáadom a kakaót és a kókuszreszeléket. majd egybegyúrom.

kisebb-nagyobb golyókat gyúrok belőle, majd a plusz kókuszba forgatom. amúgy a kissebbekből többet lehet megenni, lélektanilag abszolút megéri a plusz vesződést...:)

érdemes betenni a hűtőbe legalább egy órára. akár többre is.

#variációk

eszeveszett finom egy kis frissen facsart narancslével. frissen főzött kávéval hasonló az eredmény. kicsit könnyebbé teszi a golyókat, ha zablissztel lazítom.

sutraveganbar.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: élet finom

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr117607216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása