budapest yoga

fügés vasárnap

2015. szeptember 27. 09:01 - budapestyoga

lassan három napja esik. ami zabkását jelent.

nekem az ősz mindig zabkását jelent. az egész akkor kezdődött, amikor néhány éve ősszel nem volt nagyon pénzem semmire. pár hónapon keresztül szinte minden nap zabkását ettem. valahogy mégsem untam meg. szerintem nem is lehet...

egyszerű étel, isteni az íze, és a végtelenségig lehet variálni.

a másik szerelem a friss füge. bár igyekszem tartani magam a makro elveihez, és csak helyi termelésű, friss gyümölcsöt enni. és tudom, igazából füge is terem itthon... de a bolti az bolti. akkor is, a füge meg füge...

ez a zabkása annyira isteni lett... egyszerűen tökéletes. épp egy ilyen esős vasárnap reggelre való.

fugeszabkasa.jpg

{fügés-banános zabkása}

egy adag
előkészületek: 5 perc
elkészítési idő: 5 perc
várakozási idő: 5 perc

#mit

fél bögre zab (én vegyesen nagyszemű zabot, kisszemű zabot és korpát használok)

egy evőkanál kókuszreszelék

egy teáskanál fahéj

egy teáskanál pirított lenmag

fél banán

egy füge

#hogyan

a zabot és a kókuszt szárazon pirítom egy pici edényben úgy két-három percig. általában az illatából tudom, mikor jó: ha isteni gabona és pirított kókusz illat van, kész. de érdemes megnézni a zabszemeket is: egy-egy szemet az ujjbegyeimmel összefogok, és ha már annyira forró, hogy hamar el is kell dobni, jó is.

egy tányérba öntöm, rászórom a fahéjat. annyi forró vizet öntök rá, hogy úgy egy ujjnyival magasabban ellepje. így hagyom öt percre. néha érdemes átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen megszívja magát a zab.

felszeletelem a banánt és a fügét, és elrendezgetem a tetején. majd megszórom pirított lenmaggal. meg persze még egy kis fahéjjal... isteni.

 

Szólj hozzá!
Címkék: élet finom

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr637842100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása