késő este van.
csokoládé. úgy értem, csokolááádééé.
persze nincs. miért is lenne.
de nagyon csokoládé. úgyhogy nekiállok sütni. ahhoz minden van. és úgyis jobb. mindennél. amit valaha ettünk. leírhatatlan. igaziból. és amúgy is. cukormentes. meg gluténmentes. tökéletes.
nem is akkora bűn... vagy de. de megéri.
{kladdkaka}
avagy a svéd brownie
nyolc szeletes minitorta
előkészületek: 10 perc
elkészítési idő: 25 perc
#mit
százharmincöt gramm teavaj
száztíz gramm gesztenyeliszt
ötvenöt gramm keserű kakaópor
kétszáz gramm barnarizs szirup
három darab tojás
fél teáskanál só
#hogyan
a teavajat kis lángon megolvasztom teljesen folyékonyra.
folyamatosan kevergetve (én elektromos habverővel nyomom) hozzáadom a lisztet, a kakaóport, a sót. végül a rizsszirupot és a tojást. (a tojást mindenképp utoljára, különben vajas rántotta lesz belőle...)
nem kell agyonkeverni, csak álljon szépen össze.
egy kis tortaforma aljába sütőpapírt csatolok, majd az oldalát kikenem kókuszzsírral vagy egy kis maradék teavajjal. és mehet bele a massza.
száznyolcvan fokon húsz, nagyon maximum huszonöt percet sütöm. akkor jó, ha a széle és a teteje már megsült, de amikor megmozgatom kicsit, a közepe még folyós.
kiveszem a sütőből és hűlni hagyom.
nincsenek rá szavak. komolyan...
#megjegyzés
minden alapanyagból a lehető legjobb minőséget érdemes venni, hogy tökéletes legyen. megéri. én házi teavajat és tojást veszek a piacról, ha tudok.
illetve tejérzékenyek helyettesíthetik a teavajat kókuszzsírral. más lesz, de hasonlóan isteni.