budapest yoga

bála-sírsászana 3/baba fejenállás 3

2018. január 17. 09:03 - budapestyoga

bpy_x.JPGnyújtóznom kell. mozdulnom kell. ráállok a matracra. először csak sóhajtok egyet, majd lassan táncolni kezdek a zenére. átmozgatom az alvó sejtjeim. aztán egy random belégzéssel elkezdem. mozdulatról mozdulatra pakolom le a hétköznapokat. ászanáról ászanára engedem el mindazt, ami amúgy nem én vagyok. amibe burkol az élet.

minden mozdulattal közeledem ahhoz, aki valóban vagyok. mígnem megpihenek végül. csendben. gondolatok nélkül. csak a légzésem hangját hallgatom. nem torzít el a világ. sem a hangok, sem a fények. sem a gondolatok. az elvárások. a félelmek. csak létezem. pont úgy, ahogy vagyok. pont az, aki vagyok.

'az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.'

weöres sándor

#szeretjük, mert

  • erősíti a kart
  • erősíti a törzs izmait
  • felfrissíti az idegrendszert
  • megnyugtatja az elmét
  • elcsendesíti a gondolatokat
  • javítja az egyensúlyt

#hogyan

a tenyereim elfelé néznek, a kisujjaim egymáshoz simítom. az alkarom is összesimítom. a könyököm pontosan a csuklóm felett van, derékszögben az alkarom és a felkarom. a fejem búbja van a talajon, a vállam távolítom a fülemtől, hogy a nyakam hosszú legyen, és a csigolyák ne torlódjanak.

a térdem a felkaromra támasztom, minél közelebb a hónaalajamhoz. a lábfejeim kényelmesen keresztezem, ez némiképp segít az egyensúlyban. a sarkam húzom közel magamhoz, és egészen pici gombócba csomagolom össze magam. itt pihenek, lassan lélegezve.

#fontos

a vállam nagyon erősen távolítom a fülemtől, mert amint beesik, a nyak/gerinc azonnal fájni kezd és meg is sérülhet. ennek a fajta fejenállásnak mindig az erős tenyértámasz és a hosszú nyak a titka.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr3212613451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása